Intretinerea produselor


 Stimati/stimate  prieteni/prietene,

 Am creat aceasta pagina pentru a va ajuta sa intretineti produsele achizitionate de pe acest blog, intr-o stare excelenta, intr-un timp indelungat.
Asadar va voi da mici trucuri de ingrijire a acestor produse ptr. fiecare tip de material.

Bijuteriile din sirma argintata   se intretin usor precum argintul. Dupa exemplul clasic de curatare a obiectelor din argint, asa si sirma argintata.
 Clasica curatare cu pasta de dinti inca are efect. Se pune pe o periuta de dinti pasta si se freaca obiectul in cauza. Se lasa cateva minute pentru a se produce efectul asteptat, dupa care se clateste cu apa calduta si se sterge cu o bucata de material din bumbac.
Bine ar fi sa le ferim cat se poate de mult, in timpul treburilor casnice; nu spalam vasele cu un inel lucrat manual cum nici cu unul din argint (din comert) rezultatul va fi dezastruos in timp atat pentru unul cat si pentru celalalt. Acest tip de metal se deterioreaza usor precum aurul daca nu il vom feri de substantele chimice precum detergentii, clorul, etc.
Spalatul pe corp cu accesoriile handmade atasate sau cu cele comercializate de tipul aur, argint, cupru  nu este recomandat. Vom ajunge sa regretam ca le-am achizitionat fara sa ne dam seama ca de fapt nu le-am oferit atentia necesara de ingrijire.
Acestea ne contureaza aspectul de zi cu zi, insa trebuie sa le ''conturam'' si noi  aspectul lor  de fiecare data cand le accesorizam.
Atunci cand dorim sa folosim un parfum sau deodorant este bine de stiut, sa nu pulverizam direct pe accesorii. Compusii chimici din acestea ar putea deteriora vizibil aceste metale.
 Asadar sa ne parfumam inainte de a ne accesoriza :).
Un ultim sfat ar fii sa cream un spatiu lejer fiecarui obiect din metal pretios, cum sunt cutiile din lemn sau metal captusite cu catifea.
  Colierele se depoziteaza separat de cercei, inele etc. pentru a evita incurcarea intre acestea. Cercei agatandu-se de colier, colierul s-ar putea deteriora precum si cerceii spre exemplu.
Papioanele  se curata manual, local fara a freca materialul cu mana. Se umezeste o carpa cu putina sare de lamaie sau detergent in functie de aspectul murdar al acestuia (pata, ingalbenire, etc.) si se freaca cu carpa zona  murdara.
Precum bijuteriile, colierele, etc. si acestea au nevoie de un spatiu destinat lor. Daca le vom pune in sertarul cu sosete spre exemplu... le vom gasi diforme, sifonate precum sosetele :)


Atentie la neatentie!
Va doresc numai bine si astept sugestiile dvs. !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Idei fantastice" raspunde cititorilor sai...

Postări populare

idei.fantastice@gmail.com
Promptitudinea ma reprezinta!
Daca vrei ceva special, un model personalizat, trimite-mi un mail.
Bloguri, Bloggeri si Cititori Spune NU drogurilor!Pentru cine este interesat/a de schimb de banere copiati legatura:

http://idei-fantastice-handmade.blogspot.ro/